THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

November 9, 2007

Live to travel !!

Πριν μπει το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, αναπολώ το προηγούμενο, που βρέθηκα στο κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας, περνώντας από τη ορεινή Ναυπακτία, την Άμφισσα αλλά και την Αράχωβα. Ένα πολύ όμορφο ταξίδι σε χειμωνιάτικο background με χωριάτικες πινελιές.
Έμεινα σε ένα γραφικότατο χωριουδάκι, λεγόμενο Κονιάκος, που είναι σε 1100 μέτρα υψόμετρο, με τη βροχή και την ομίχλη να μονοπωλούν την ατμόσφαιρα και τον ποταμό Μόρνο να το αγκαλιάζει σε απόσταση αναπνοής. Η ομορφιά του να ταξιδεύεις με το αμάξι και να απολαμβάνεις μια υπέροχη διαδρομή, στο πλαίσιο αυτών των 3 ημερών, σε όλο της το μεγαλείο. Απλά συνειδητοποιείς ότι είναι τόσο μοναδικό το κάθε μέρος σε αυτή τη χώρα, έτοιμο να το εξερευνήσεις και να το αγαπήσεις, που σε κάνει να θέλεις να είσαι απλά ένας μόνιμος ταξιδιώτης. Ένα αναμμένο τζάκι, πολύ κρύο, ζεστά ρούχα, ένα χουχουλιάρικο σαλόνι με θέα τη Γκιώνα, καλή μουσικούλα και κρασάκι είναι η πιο πετυχημένη συνταγή για να σε γεμίσει... Μακριά από την φωτισμένη Αθήνα, την κίνηση, το πολυβόητο παρκάρισμα και το ατελείωτο ξενύχτι. Και συνειδητοποιείς ότι απλά δε σου λείπει ούτε για μια στιγμή τίποτα που να έχει να κάνει με την πόλη αυτές τις λίγες μέρες, ούτε το κίνητο σου που δεν έχει χτυπήσει... γιατί πολύ απλά δεν έχει σήμα εκεί που είσαι.
Όσο κουρασμένη κι αν ήμουν, δε δίστασα να περπατήσω το βράδυ, μετά από το φαϊ στη μοναδική ταβερνούλα του χωριού που είναι ανοιχτή μόνο το ΣΚ, σε όλο το χωριό... που το μόνο φως ήταν ένας φακός που είχαμε για οδηγό. Πρωταγωνιστής σε τέτοια μέρη ... η ΦΥΣΗ και οι λίγοι μόνιμοι κάτοικοι, οι οποίοι όμως είναι τόσο φιλόξενοι, που νιώθεις ότι σε ξέρουν χρόνια ή ότι λαχταρούσαν να έρθεις στον τόπο τους...
...Σαν επισκέπτης που σέβεται τον εαυτό του, επισκέφτηκα και έκανα πεζοπορία κατά μήκος του ποταμού Μόρνου, αφού βέβαια κατεβηκα το βουνό κάνοντας συχνά στάσεις λόγω των αγελάδων, των προβάτων και των σκύλων που φαίνεται να έχουν δικαιώματα στον τόπο τους !!! Μία εκπληκτική ημέρα σε ένα υπέροχο τοπίο με το νερό και τη βλάστηση να συνδυάζονται με καλλιτεχνικό τρόπο. Υπέροχες εικόνες, καθαρός αέρας και εμείς στη μέση του πουθενά να νιώθουμε μικροί εξερευνητές.
Βέβαια αντιμετωπίσαμε άγριες καιρικές συνθηκες στο δρόμο του γυρισμού, προσθέτοντας άλλη μια εμπειρία για μένα, καθώς αναγκάστηκα να ακινητοποιηθώ στο χάος της ομίχλης πάνω σε μια πλευρά του βουνού μην έχωντας φώτα να συνεχίσω.... Φυσικά δεν πτοηθήκαμε και περιμέναμε βγάζοντας φωτογραφίες ενώ έβρεχε..!!
Μια στάση στη βροχερή Αράχωβα για φαγητό και καφέ ...και κάπου εκεί δυστυχώς συνειδητοποιούμε ότι η εκδρομή μας έφτανε στο τέλος της... Παρ΄όλα αυτά δεν μελαγχολούμε(πολύ !!) και περιμένουμε για την επόμενη εξόρμηση !!!

Θα μπορούσα να κάνω ταξίδια σε όλη μου τη ζωή από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο... Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να ανοίξεις τους ορίζοντες σου και να μάθεις πράγματα...

...Ευτυχώς όμως ο Δεκέμβρης πλησιάζει κι εγώ πλησιάζω στο Λονδίνο !!!!!! ))))))


5 from you:

Kyberos said...

Βλεπω ομορφες φωτο απο ομορφα ταξιδια χαιρομαι που περασεσ υπεροχα και τοσο γραφικα το ταξιδι σου στην Αιτωλοακαρνανία.Δυστυχως δεν θα ειδατε χιονια γιατι απο σημερα κατι εριξε απο οτι μου ειπαν!

__cat__ said...

an mporouses na deis olo to set sto potami ths su aresan poly... trelainomai ga taksidi kai prospathw na zw oso mporw to kathena, kathws einai teleiws ksexoristo akomi ki an pas se proorismo pou exeis ksanapaei!!

ps: to xioni den ekane kamia emfanisi... mono to pilio itan xionismeni tin proigoumeni bdomada!!!

dio.. said...

πραγματικα πολυ ωραιες φωτογραφιες!!!ξεχωρισα αυτη με την βροχη μεσα απο το τζαμι,αυτη με τα φυλλα κ φυσικα αυτη με την σαλαμανδροιγκουανοσαυροδεινοσαυρο!!)))μου θυμισε την σαυρα του kyberou!!
ακομα δεν εχω μαθει τις λεπτομερειες για αυτο το ταξιδι..((!!!

__cat__ said...

good taste dio..!!!
...tin sayra tou kyberou?????!!!!!

ante kanonise na ksekouvaliseis kai na pame na su pw hot news!!
filakia

Anonymous said...

kateriniw xairomai pou perases wraia, ta taxidia me toutou einai idanika gia exereynhsh newn topwn.. oi photos sou einai super wow, 8eikes, teleies, kataplhktikes!!! kai me exephxes me to "kyma" tou KB!! ante k eis anwtera!!!